Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny

OŘECHY A SEMENA

KYSELOST

KEŠU OŘÍŠKY
KOKOSOVÝ OŘECH
LÍSKOVÉ OŘÍŠKY
LNĚNÁ SEMÍNKA
PARA OŘECHY
PINIOVÁ JÁDRA
PISTÁCIE
STUDENTS. SMĚS
VLAŠSKÉ OŘECHY


ZÁSADITOST

KAŠTANY JEDLÉ
MANDLE
SEZAMOVÁ SEMÍNKA
SLUNEČNICOVÁ SEMÍNKA
TYKEV JÁDRA


LUŠTĚNINY

KYSELOST

ČOČKA
FAZOLE BÍLÉ
FAZOLE ČERVENÉ KONZERVOVANÉ
HRÁCH
VOJTĚŠKA


ZÁSADITOST

SOJOVÉ BOBY
SOJOVÉ VÝHONKY
SOJOVÝ SÝR (TOFU)


MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

KYSELOST

JOGURT
KEFÍR
MLÉKO KYSELÉ
PODMÁSLÍ
SMETANA KYSAN.
SÝR NA KRÁJENÍ
SÝR OVČÍ
SÝR PLÍSŇOVÝ
SÝR TAVENÝ
SÝR POLOTVRDÝ
SÝR TVRDÝ
SÝR ZRAJÍCÍ
SYROVÁTKA
TVAROH NÍZKOTUČNÉ
TVAROH POLOTUČNÉ
TVAROH TUČNÝ


ZÁSADITOST

MLÉKO NESVAŘENÉ
MLÉKO NÍZKOTUČNÉ
MLÉKO PLNOTUČNÉ
SMETANA KE ŠLEHÁNÍ


VEJCE A TĚSTOVINY

KYSELOST

NUDLE CELOZRNÉ NEVAJEČNÉ
NUDLE CELOZRNÉ NEVAJEČNÉ
NUDLE NEVAJEČNÉ
NUDLE VAJEČNÉ
VEJCE CELÉ
VAJEČNÝ BÍLEK


ZÁSADITOST

VAJEČNÝ ŽLOUTEK

ROSTLINNÉ TUKY A OLEJE

NEUTRALITA

MARGARIN
MARGARIN POLOTUČNÉ
OLEJ ARAŠÍDOVÝ
OLEJ BODLÁKOVÝ
OLEJ OLIVOVÝ
OLEJ SOJOVÝ
OLEJ SLUNEČNICOVÉ
OLEJ Z JADER HROZNŮ
OLEJ Z KUKUŘNÝCH KLÍČKŮ
OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ
OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ
TUK KOKOSOVÝ
TUK PALMOVÝ


ŽIVOČIŠNÉ TUKY

NEUTRALITA

MÁSLO
MÁSLOVÁ POMAZÁNKOVÉ
SÁDLO


RYBY A MOŘSKÉ PLODY

KYSELOST

GARNÁTY
HALIBUT
HUMR
LANGUSTA
LOSOS ČERVENÝ
LOSOS UZENÝ
MATJES FILETY
MOŘSKÝ JAZYK
MUŠLE
OKOUN ČERVENÝ
PLATÝS
PSTRUH
PSTRUH UZENÝ
ŠKEBLE
TRESKA SVĚTLÁ
TRESKA SKVRNITÁ
ÚHOŘ ČERSTVÝ
ÚHOŘ UZENÝ
ÚSTŘICE
UZENÝ SLEĎ


DRŮBEŽ A ZVĚŘINA

KYSELOST

HUSA
JELEN
KACHNA
KRÁLÍK
KRŮTA
KRŮTÍ PRSNÍ ŘÍZEK
KUŘECÍ PRSA
KUŘECÍ STEHNA
SRNKA
ZAJÍC


MASO A VNITŘNOSTI

KYSELOST

HOVĚZÍ JÁTRA
HOVĚZÍ JAZYK
HOVĚZÍ MASO
JEHNĚČÍ MASO
TELECÍ BRZLÍK
TELECÍ JÁTRA
TELECÍ JAZYK
TELECÍ MASO
VEPŘOVÁ JÁTRA
VEPŘOVÝ JAZYK
VEPŘOVÉ LIBOVÉ
VEPŘOVÉ STŘEDNĚ TUČNÉ
VEPŘOVÉ TUČNÉ


MASNÉ VÝROBKY A UZENINY

KYSELOST

BAVORSKÁ SEKANÁ
UHERSKÝ SALÁM
ČAJOVKA
ČAJOVÁ POMAZÁNKA
JÁTROVÝ SALÁM
KABANOS
KLOBÁSA
SALÁM LOVECKÝ
SALÁM MĚKKÝ
SALÁM TRVANLIVÝ
ŠPEK PROROSTLÝ
ŠPEKÁČKY
ŠUNKA DUŠENÁ
ŠUNKA UZENÁ
ŠUNKOVÝ SALÁM
VÍDEŇSKÉ PÁRKY


OBILNINY

KYSELOST

POHANKA
JEČMEN
JEČNÉ KROUPY
KRUPICE
OVESNÉ VLOČKY
PŠENICE
PŠENIČNÉ OTRUBY
MUSLI
RÝŽE BÍLÁ LEŠTĚNÁ
RÝŽE PARBOILED
ŽITO


ZÁSADITOST

PROSO
RÝŽE PŘÍRODNÍ


CHLÉB A PEČIVO

KYSELOST

BAGETY A HOUSKY
HOUSKY CELOZRNÉ
CHLÉB CELOZRNNÝ
CHLÉB PŠENIČNÝ
CHLÉB TOUSTOVÝ
KNACKEBROT