sobota 20. prosince 2014

Draslík a jeho důležitost pro organismus

Ve spojitosti se sodíkem řídí vodní prostředí našeho těla.

Stará se o řádné vylučování a při jeho nedostatku dochází k hromadění vody v těle.

Následkem je:

- únava
- "líná" střeva
- narušení správné srdeční činnosti
- omezení funkce močového měchýře
- pokles hladiny krevního cukru

Je nepostradatelný při syntéze bílkovin.

Zajišťuje svalstvu jeho pružnost a vytrvalost.

Nabíjí ho energií.

Draslík doplníme, konzumujeme-li:

- ovoce
- zeleninu
- přírodní rýži
- brambory
- sojové produkty
- luštěniny (nejlépe bílé fazole)

Denní potřeba draslíku je 3 g denně (sportovci až 6 g denně).


S jogurtem k delšímu věku

Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny