sobota 1. listopadu 2014

Cukr znamená pro naše tělo jed

Cukr je obsažen již v každé samotné stravě.

Čím více cukru organismus dostane, tím je méně zdravý. 

Cukr překyseluje.

Hodně cukru unavuje.

Dokáže rozházet imunitní systém.

Cukr ochromuje peristaltiku střev.

Přetěžuje slinivku, protože ji nutí k příliš vysoké produkci inzulínu.

Inzulín sníží hladinu cukru v krvi, ale díky tomu člověk dostane hlad, takže člověk opět dodá svému tělu další cukr.

Vzniká začarovaný kruh.

Cukr se masově začal vyrábět relativně nedávno.

Celá staletí a tisíciletí předtím byl člověk zvyklý jen na tolik cukru, kolik ho obsahovala strava.

Odpovídajíce tomu je vytvořen organismus člověka.

Proto má organismus člověka velké množství hormónů, které zvyšují hladinu cukru v krvi, aby mozek, nervy a svaly měly dostatek energie pro útěk nebo pro útok, potřebný pro přežití.

Organismus člověka má ale jen jeden hormón, který hladinu snižuje - inzulín.

Není divu, že slinivka dostane zabrat.

Nejen slinivka.  


Mnoho inzulínu v krvi způsobuje organismu stres.

Stres je příčinou nemocí a stárnutí.

Řešení? Maximálně omezit cukr a sacharidy.

Nahradit zeleninou, která neprovokuje vylučování inzulínu.

Obsahuje totiž minimum koncentrovaných sacharidů a naopak mnoho vody a vlákniny.

A samozřejmě vitamínů a minerálů, které odkyselují organismus.

Kdyby měl být dnes bílý cukr zaveden jako nový potravinový produkt, nikdy by nemohl získat povolení jako potravina.


Zlost, vztek, agrese, stres

Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny