Cukr je obsažen již v každé samotné stravě.
Čím více cukru organismus dostane, tím je méně zdravý.
Cukr překyseluje.
Hodně cukru unavuje.
Dokáže rozházet imunitní systém.
Cukr ochromuje peristaltiku střev.
Přetěžuje slinivku, protože ji nutí k příliš vysoké produkci inzulínu.
Inzulín sníží hladinu cukru v krvi, ale díky tomu člověk dostane hlad, takže člověk opět dodá svému tělu další cukr.
Vzniká začarovaný kruh.
Cukr se masově začal vyrábět relativně nedávno.
Celá staletí a tisíciletí předtím byl člověk zvyklý jen na tolik cukru, kolik ho obsahovala strava.
Odpovídajíce tomu je vytvořen organismus člověka.
Proto má organismus člověka velké množství hormónů, které zvyšují hladinu cukru v krvi, aby mozek, nervy a svaly měly dostatek energie pro útěk nebo pro útok, potřebný pro přežití.
Organismus člověka má ale jen jeden hormón, který hladinu snižuje - inzulín.
Není divu, že slinivka dostane zabrat.
Nejen slinivka.
Mnoho inzulínu v krvi způsobuje organismu stres.
Stres je příčinou nemocí a stárnutí.
Řešení? Maximálně omezit cukr a sacharidy.
Nahradit zeleninou, která neprovokuje vylučování inzulínu.
Obsahuje totiž minimum koncentrovaných sacharidů a naopak mnoho vody a vlákniny.
A samozřejmě vitamínů a minerálů, které odkyselují organismus.
Kdyby měl být dnes bílý cukr zaveden jako nový potravinový produkt, nikdy by nemohl získat povolení jako potravina.
Zlost, vztek, agrese, stres
Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny
Čím více cukru organismus dostane, tím je méně zdravý.
Cukr překyseluje.
Hodně cukru unavuje.
Dokáže rozházet imunitní systém.
Cukr ochromuje peristaltiku střev.
Přetěžuje slinivku, protože ji nutí k příliš vysoké produkci inzulínu.
Inzulín sníží hladinu cukru v krvi, ale díky tomu člověk dostane hlad, takže člověk opět dodá svému tělu další cukr.
Vzniká začarovaný kruh.
Cukr se masově začal vyrábět relativně nedávno.
Celá staletí a tisíciletí předtím byl člověk zvyklý jen na tolik cukru, kolik ho obsahovala strava.
Odpovídajíce tomu je vytvořen organismus člověka.
Proto má organismus člověka velké množství hormónů, které zvyšují hladinu cukru v krvi, aby mozek, nervy a svaly měly dostatek energie pro útěk nebo pro útok, potřebný pro přežití.
Organismus člověka má ale jen jeden hormón, který hladinu snižuje - inzulín.
Není divu, že slinivka dostane zabrat.
Nejen slinivka.
Mnoho inzulínu v krvi způsobuje organismu stres.
Stres je příčinou nemocí a stárnutí.
Řešení? Maximálně omezit cukr a sacharidy.
Nahradit zeleninou, která neprovokuje vylučování inzulínu.
Obsahuje totiž minimum koncentrovaných sacharidů a naopak mnoho vody a vlákniny.
A samozřejmě vitamínů a minerálů, které odkyselují organismus.
Kdyby měl být dnes bílý cukr zaveden jako nový potravinový produkt, nikdy by nemohl získat povolení jako potravina.
Zlost, vztek, agrese, stres
Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny