Převážná část dnešní stravy běžného člověka jsou kyselinotvorné potraviny.
A jestliže se člověk stravuje převážně "kysele", dochází ke "kyselým reakcím", jako je zlost, vztek, agrese, stres ...
Pokud denní dávka proteinu v naší stravě překračuje 70 g, organismus nemůže všechny neutralizovat a musí je někam uložit.
V průběhu času jsou to nahromaděná kila kyselin, která zatěžují naše zdraví a imunitní systém.
Je třeba pamatovat na to, že se neživíme tím, co jíme, ale tím, co z té stravy udělá naše trávení.
Ve stravě by měly převažovat zásady.
Jen těžce pracující nebo ten, kdo hodně cvičí a sportuje, si může dovolit vyšší dávky bílkovin.
Jinak by člověk měl co nejvíce omezit:
• bílkoviny
• cukr
• sůl
• alkohol
• nikotin
• stres
Dbejte na potřeby svého těla!
Máte jen jedno jediné!
Jaké chyby ve stravování dělá většina lidí?
Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny
Máte jen jedno jediné!
Jaké chyby ve stravování dělá většina lidí?
Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny